Daňový bonus na děti

• (neregistrovaný)

2. 1. 2013 20:06

Dobrý den, nevím si rady s jednáním svého zaměstnavatele. Jsem zaměstnána od 1.června 2011. Při nástupu jsem ze své vlastní nevědomosti nepodala daňové prohlášení na děti. Ale neupozornila mě ani paní ůčetní a zaměstnavatel, u kterého jsem do té doby pracovala na dohodu a tudíž mě znal velmi dobře a věděl, že jsem samoživitelka dvou dospívajících dětí. Daňové přiznání jsem vyplňovala až v únoru přímo na finančním úřadě. Dostala jsem tak zpětně daňové bonusy na děti. Letošním rokem s novou paní účetní jsem o tomto stavu mluvila s tím, že bych byla ráda za vyplácení bonusů tak jak bývá zvykem a to měsíčně. Dle občanského průkazu si opsala jména a rodná čísla dětí. S tím, že budou bonusy zavedeny. Od té doby jsou sice bonusy vedeny na všech mých výplatnicích i v oddělení k výplatě. Dokonce na povrzení o čtvrtletní mzdě jsou uvedeny děti jako vedené pro daňová zvýhodnění. Ale bonusy mi zaměstnavatel odmítá vyplatit. V měsíci dubnu jsem nastoupila na PN - jsem poživatelkou ID 2 stupně, po 2 operacích páteře propukly opět problémy, které jsem ovšem kvůli práci přecházela několik měsíců. Domáhala jsem se nejen vyplacení bonusů, ale i poslední výplaty za měsíc duben 2012. Po 10 měsících tohoto dohadování mi zaměstnavatel napsal, že bonusy mi nemohly být vyplaceny, protože jsem nepodepsala daňové prohlášení, nepředložila prohlášení o tom, že bonusy na děti nepobírá můj ex manžel a potvrzení o studiu staršího ze synů, který je na učilišti druhým rokem. Několikrát jsem s účetní byla, ale ani jednou mi neřekla že je toto třeba dodat. Ale vše je vedeno pravděpodobně v jejich účetnictví.
    Mám základní plat 9000Kč.(na naléhání zaměstnavatele jsem totiž přistoupila na to že mi bude přiznávat tyto peníze a 3000,- mi bude dávat bokem, aby za mně neplatil tolik odvodů)
    Prosím o radu jak se k tomuto problému postavit. Nejsem si ale ani jista mám-li na bonusy v měsících leden, únor, březen 2012 nárok, při platě 9000,- od 1.6.2011 kdy mě zaměstnal. ???  Nyní jsem stále na PN, utekla jsem zpod kudly, :-) čekají mě lázně, ale dnes už vím, že po ukončení neschopenky podám výpověď a budu se snažit uživit podnikáním i vzhledem ke svému zdraví. Totiž být denně v práci od nevidím do nevidím, v náročném psychicky zétěžovém prostředí a každý měsíc prosit o výplatu abych dostala výplatu na 4-5x, pro mě nesmírně neuspokojivé. O tom, že výplatu jsme dostávali na ruku a ani proti podpisu nic...
    Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).