Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 10. 2005 22:03
Jsem výrobce a servisní technik počítačové techniky.
Dle zakona je poplatek eko zátěže na PC 65,- Kč
Pokud ale počítač poskládám na míru zakazníkovy, zaplatím dodavatelům na EKO poplatcích za komponenty dle sazebniku přes 100,- Kč
Jak to mám účetně řešit. Zakazníkovy asi težko vysvětlim že naše vláda nechápe jak se dělají počítače, že nerostou hotové na stromech, ale 90% se skladá až v ČR , a že bude mit na učtence větší poplatek.
A pokud mu tam dám těch 65,- tak zase neví co ho ta ekologie stojí, protože se to musí přidat do rabatu a je to potom skryté zvednutí ceny.
PS: jsem zaoveň výrobce PROFI reprosoustav, a je velice směšné že reprobox o rozmeru 140x90x60 cm impregnovany 5 litry chemoprenu, potáhnutý 7 m2 jekoru s 15kil. reproduktorem a s plast. ochrannymi rohy, madly, mříží atd. ma stejnou eko zátěž jako malé dřevěné PC bedničky 2.1 :)