Re: NEplacené volno x rodičovská dovolen
Podle mého názoru si může o rodičovskou požádat - on bude na rodičovské a ona na mateřské. Později mohou být i oba na rodičovské. Nic tomu nebrání.
Kdyby šlo o celý měsíc, kdy manželka je na mateřské a on na rodičovské, pak by si zdravotní pojištění musel zaplatit, protože muž je státem pojištěn pouze tehdy, jestliže pobírá rodičovský příspěvek, což by v tomto případě nešlo, protože manželka bere mateřské dávky. Ale teď si fakt stejně jako Vy nejsem jistá, jestli při napůl odpracovaném měsíci a napůl na rodičovské by musel doplácet ZP...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 10. 2005 22:22
Zaměstnanec měl polovinu měsíce dovolenou a druhou polovinu byl doma na neplaceném volnu - jeho manželce se narodilo dítě. A já teď nevím - pokud bych mu nechala neplacené volno, tak za neodpracované dny musí hradit zdravotní pojištění. Jak je to v případě, že bych mu napsala rodičovskou dovolenou? Pokud by ji měl celý měsíc, tak mi je jasné, že by si pojištění platit musel, ale jak je to v případě, že má část měsíce odpracovanou? Taky by se musely doplatit neodpracované dny stejně jako v případě neplaceného volna, nebo v tomto případě by se nic nedoplácelo? Nějak jsem se do toho zamotala :o( Děkuji za radu.