Re: Prokázání praxe - účetní
Děkuji. Zákon jsem samozřejmě četla a chápu toto ustanovení §7, odst. 4) ŽZ. Ptám se na zkušenosti ostatních se získáváním živnost. oprávnění a dokazování praxe (případně, zda stáž již někomu prošla)... Trochu přiblížím situaci - na stáži jsem vykonávala činnost jako každá jiná účetní dané firmy, jen jsem nepodávala daňové přiznání a ani nejednala svým jménem s potřebnými úřady. Vše se dělo jménem dané právnické osoby. Vím, že dokazovat je to teď složité :-( ... ale bohužel, studenty málokdo zaměstná na HPP...
Re: Prokázání praxe - účetní
A kolik praxe Vám dají dohromady ty dohody podle přepočtu, který je v daném § uvedený?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2017 12:57
Dobrý den,
prosím o radu, zda jste někdy řešili prokazování praxe v oboru v případě žádosti o živnostenské oprávnění pro činnost Účetní. Jestliže mám vystudovanou VŠ, tak zákon ukládá 3 roky praxe. Je možné doložit (mimo můj stávající HPP na pozici Účetní) jako praxe toto:
- krátkodobé Dohody o provedení práce (brigády v rámci studia, administrativní činnost, ale ve skutečnosti se jednalo o účetnictví :-) )
- absolvování BEZPLATNÉ stáže na účetním oddělení jedné firmy (zde mám možnost i prohlášení jednatele, že jsme tuto stáž opravdu vykonala v oblasti účetnictví).
Moc děkuji za ochotu a Vaše odpovědi.