Re: Prokázání praxe - účetní
Děkuji. Zákon jsem samozřejmě četla a chápu toto ustanovení §7, odst. 4) ŽZ. Ptám se na zkušenosti ostatních se získáváním živnost. oprávnění a dokazování praxe (případně, zda stáž již někomu prošla)... Trochu přiblížím situaci - na stáži jsem vykonávala činnost jako každá jiná účetní dané firmy, jen jsem nepodávala daňové přiznání a ani nejednala svým jménem s potřebnými úřady. Vše se dělo jménem dané právnické osoby. Vím, že dokazovat je to teď složité :-( ... ale bohužel, studenty málokdo zaměstná na HPP...
Re: Prokázání praxe - účetní
A kolik praxe Vám dají dohromady ty dohody podle přepočtu, který je v daném § uvedený?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
28. 2. 2017 12:57
Dobrý den,
prosím o radu, zda jste někdy řešili prokazování praxe v oboru v případě žádosti o živnostenské oprávnění pro činnost Účetní. Jestliže mám vystudovanou VŠ, tak zákon ukládá 3 roky praxe. Je možné doložit (mimo můj stávající HPP na pozici Účetní) jako praxe toto:
- krátkodobé Dohody o provedení práce (brigády v rámci studia, administrativní činnost, ale ve skutečnosti se jednalo o účetnictví :-) )
- absolvování BEZPLATNÉ stáže na účetním oddělení jedné firmy (zde mám možnost i prohlášení jednatele, že jsme tuto stáž opravdu vykonala v oblasti účetnictví).
Moc děkuji za ochotu a Vaše odpovědi.