1. registrace
a) osobou identifikovanou se stáváte přijetím služby (DUZP na faktuře).
b) registrovat jako osoba identifikovaná se musíte do 15 dnů od tohoto data
2. postup
a) přijmete službu z EU
b) vyčíslíte z této služby DPH a to odvedete státu
c) podáváte daňové přiznání, souhrnné hlášení nikoliv
3. jiné DPH
---- žádné jiné DPH neplatíte a žádné DPH neodčítáte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 1. 2013 23:14
Dobrý den,
zvažuji prodej svých výrobků přes prodejní server, který provozuje slovenský plátce DPH a nejsem si úplně jistá co mě čeká. Jsem fyzická osoba, nejsem plátce DPH, prodané zboží bude v hodnotě max. 20 tisíc Kč ročně, bude zasíláno prostřednictvím České pošty a většinou se bude jednat o prodej zboží nepodnikatelům. Provozovatel prodejního serveru mi vystaví fakturu za provizi z prodaného zboží, čímž se budu muset stát osobou identifikovanou k dani - předpokládám, že se přihlásím na fin. úřadě v místě bydliště a budu muset podávat přiznání k DPH.
A teď mám několik otázek:
K jakému dni se musím registrovat na FÚ? Ke dni prodeje zboží (= dni využití služby provozovatele serveru) nebo ke dni vystavení faktury za provizi (to bude až v následujícím měsíci)?
Přiznání budu podávat měsíčně a jen v případě, že budu mít nějaká zdanitelná plnění?
Pokud prodám zboží plátci DPH, budu muset vyplnit i souhrnné hlášení?
Budu na fakturách vyčíslovat DPH a odvádět ji?