Re: Vývoz zboží-sleva
Nevím, jak to myslíte "v inventuře", protože Vámi dohodnutá sleva je platební podmínka, účtovala bych jako Vy, ale do SOuh.hlášení ani daň.přiznání do nepřijde, protože nejde o zdanit. plnění. Ovlivní Vám to jen účet tržeb, ale ve skladě to nemá na nic vliv.
Vystavíte fakturu, ne daň.doklad s mínusovými částkami.
Re: Vývoz zboží-sleva
To jsem tlumočila dotaz podnikatele, nějak se nemůžeme dohodnout - on mi pořád říká, že inventuru skladu dělá v penězích a že ta sleva mu tam bude dělat "brikule". Já mu ale tvrdím, že inventura se dělá spočítáním kusů zboží v nákupních cenách, takže když mu ubyde 100 ks zboží, které prodá zahr.partnerovi, tak se sníží stav skladu a je to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 10. 2005 14:04
Prosím o radu - podnikatel uzavřel smlouvu se zahraničním partnerem (v rámci EU) o odběru zboží. Po odběru zboží v určité výši nabídl prodávajcí poskytnout slevu. Např.až partner odkoupí zboží v hodnotě 100 tisíc, bude mu poskytnuta sleva ve výši 15%.
Ohledně účtování je mi to jasné - odběratel je v EU plátce DPH, takže budeme prodávat bez daně. Slevu bych účtovala mínusem na účty 311 a 604.
Jak ale tuto slevu promítnout v inventuře?
Děkuji.