Re: DPČ+mateřská_prosím o pomoc...
A z čeho jí platíte odvody na ZP a SP? Pokud nepracuje, neměla by dostávat ani odměnu za DPČ. Navíc byla z DPČ rovněž nemocensky pojištěna, takže by - po splnění podmínky 270 dnů pojištění - měla i u vaší firmy dostávat peněžitou pomoc v mateřství. Problém odpovědného zástupce si musí vyřešit firma a pověřit výkonem někoho jiného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 10. 2005 14:49
Dobrý den,
máme ve firmě odpovědného zástupce,coby na DPČ.Tato osoba je souběžně zaměstaná na HPP u jiného zaměstnavatele.
Před dvěma měsíci nastoupila na mateřskou-prosím o rau,jak je to v s placením zdrav.+soc.pojištěním,jelikož my stále odvádíme jak ZPa SP za tuto osobu a mám pocit,že to asi nebude správně-neměla by být prece souběžně zaměstaná (tím mám na mysli u nás na DPČ)Nikde se vysvětlení nemúžu dopátrat.
Zárověň me trápí i fakt,že když je naše odpovědná vedoucí na mateřské dovolené,sme de facto bez odpovědného zástupce ve firmě?!?
Děkuji za případné odpovědi,či odkazy.
P.