Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 1. 2013 22:49
Dobrý den,
s kamarádem, který se stejně jako já zajímá o hudbu jsme se rozhodli, že bychom uspořádali konzert pár našich známých kapel, které hrají pouze "za cesťák". Místo již máme domluveno s naší hospodskou, která má k hospodě připojen krytý parket. Tuto událost chceme udělat hlavně pro pobavení našich kamarádů a známých, proto nechceme vybírat vstup, ale oslovit firmy a požádat o sponzorství. Tady si ale klademe otázku, na kterou jsem nikde nenalezl odpověď. Potřebujeme k tomuto našemu záměru živnostenský list, popřípadě jaký obor činnosti a jaké další podmínky musím pro pořádání akce splnit? Za další nevím, jak je to se společností OSA, když ani jedna kapela není k OSE hlášena, jestli je nutno hlásit či nikoliv. Četl jsem, že poplatek OSE se odvíjí od výše vstupného, ale pokud kapely pod OSou nejsou, nevidím jediný důvod jí něco platit i kdybych vybíral vstupné. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Jírovec