Re: přestávka v práci
Pracovník musí mít přestávku nejpozději po 6ti hodinách nepřetržité práce. Jestliže tedy první přestávka byla od 9 do 9,30, další přestávka povinně musí být nejpozději od 15.30 do 16.00. A pak byla čtvrthodina práce, což je sice nesmyslné, ale vychází to tak. Takže čistý pracovní čas by v tomto případě byl 9 a čtrvt hodiny. Proč máte první přestávku tak brzy? Kdyby byla později, tak by i při delší práci stačila jen jedna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 10. 2005 11:07
oficiálně vyhlášená přestávka v pracovním řádu na našem pracovišti je od 9 do 9,30 hod. Začala jsem pracovat v šest hodin ráno a pracovala jsem do 16,23. Jsem povinna čerpat další přestávku po 6 hodinách po ukončení vyhlášené - tedy v 15,30. činí má celkově odpracovaná doba (bez přestávek) potom 9,5 hod nebo 9 hod .
děkuji