Re: Výpočet obratu pro vedení účetnictví
já mám podobný případ,zajímalo by mně zda se do obratu započtou i pohledávky/fa které byly v danném roce vystaveny-ale nezaplacené/mám příjem v peněž.deníku DE do 15mil.-ale vystavené fa v tom roce nad 15 mil./vše bez DPH/-poraďte-prosím
Příjem je příjem, ne pohledávka.
Když budete § 6/2 ZDPH číst důkladně, najdete dokonce "příjem za uskutečněná plnění ...".
A např. záloha uskutečněným plněním není ... Daňová optimalizace jak vyšitá, projednáváno už i na úrovni MF a KDP.
Děkuji za informaci ohledně DPH a obratu, prosím ještě o upřesnění, zda se do obratu zahrnují i nedaňové příjmy jako je peněžní vklad podnikatele, vrácená chybná úhrada, nebo daňový příjem vratky přeplatku na sociálním nebo zdravotním. Děkuji Jitka
To si snad děláte srandu!?!?
Pokud se v § 62/2 ZDPH píše "příjmy za uskutečněné plnění", tak co tam chcete ještě cpát? Nebo chcete odvádět DPH z vkladů podnikatele a obdobných zmiňovaných plnění?
S těmi zálohami není třeba se ukvapovat, pokud není jasno v základních pojmech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 10. 2005 12:35
Prosím o radu, vedu daňovou evidenci, v roce 2003 mám obrat bez DPH 13,1 mil., včetně DPH 15,9 mil., v roce 2004 mám obrat bez DPH 14,7 mil., včetně DPH 17,8 mil., nevím zda se pro povinné vedení účetnictví počítá obrat včetně DPH nebo obrat bez DPH. V zákoně o DPH se obrat pro plátcovství DPH počítá z celkového příjmu. Moc prosím o odpověď z jaké částky vycházet. Děkuji Jitka