Re: Potvrzení o studiu
Určitě , jedná se o změnu od 1.9. - nevyla sleva poskytnuta, potvrzení nedoloženo. Dále je změna od 1.10. sleva opět poskytnuta. Máte to pro roční zúčtování daně , kde září budete
započítávat .
Má takový pocit, že předlož-li až v říjnu, lze dát až od následujícího měsíce, ale hledat se mi to nechce a už dávno nejsem takový pes.:)
Nemyslím si, že jsem zlá účetní, ale zaměstnanec na potvrzení stále zapomínal a bez něj není možné úlevu poskytnout, i když vím, že dcera školu dosud navštěvuje. Ale zákon je zákon :(
Taky mám takové případy a záleží na tom, jak dalece se v tom pak kontrola z FÚ vrtá. Zaměstnanec tvrdil, že už má potvrzení dávno doma od začátku září, odpočet jsem tehdy dala (to byly ještě odpočitatelné položky, ale to je jedno) a on to pak přinesl až v říjnu až s říjnovým datem. V takovém případě, pokud jde o středoškoláka, by opravdu měla být sleva až od listopadu - a vše lze pak vyrovnat v zúčtování. Tehdy jsem to ukecala, byli celkem vstřícní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 10. 2005 12:35
Jak postupovat v případě, že zaměstnanec doložil potvrzení o návštěvě školy své dcery, která je ve 4. ročníku SŠ, až dnes (na potvrzení je datum 13.10.). Sleva na dani nebyla za září poskytnuta, takže výpočet a odvod zálohy na daň je v pořádku. Je nutné o této skutečnosti provést záznam do prohlášení poplatníka?