Re: smlouva o účetnictví - odpovědnost
Já mám ve smlouvě o vedení účetnictví pouze klauzuli, že odpovídám za škody způsobené vlastní činností ( do jaké výše jsem pojištěna záleží jen na mě a poštu zpracovávaných klientů = údaj nezveřejňuji ). To znamená porušením zákona o účetnictví, prováděcích předpisů a předpisů k vedení DE.
Daňová přiznání klientům předkládám jako návrhy ( výsledky zpracování účetnictví ), neboť každý z nich má možnost dohodnout si daňového poradce ( to je již v zahraničí běžné ) .
Pouze jednou jsem svoje pojištění chtěla využít na úhradu doměrku daně z příjnu právnických osob - pojišťovnou zamítnuto, neboť daňové poradenství není mojí činností. Hanna
Re: smlouva o účetnictví - odpovědnost
Domerky dane vam asi neuzna zadna pojistovna, protoze domerek musi platit vas klient, ale penale uz uplatnit muzete, kdyz vam jej klient dle smlouvy vypocita a nauctuje. Vy pak toto muzete uplatnit u pojistovny a to by melo jit proplatit. Vsem rikam, ze daneve domerky Ne, ale penale ANO. Alespon takhle to ja chapu ze sveho pojisteni u Ceske pojistovny, kde platim cca 9000 za rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 10. 2005 14:30
Dobrý den. Jsem účetní na ŽL. Chci si uzavřít smlouvu o odpovědnosti za škody. Je dobré uvést do smlouvy o vedení účetnictví i výši, do jaké jsem pojištěna? Co například se škodou, která by přesáhla limit plnění od pojišťovny? Díky za odpovědi