Re: Odpis
Budete mít účetní zůstatkovou cenu (to bude asi těch 17237,00 Kč), ale taky daňovou zůstatkovou cenu. Obě ceny budete muset porovnat při stanovení základu daně v daňovém přiznání (obdobně, jak jste posuzovala účetní a daňový odpis v roce 2004 při přerušení odpisování). Pokud údaj o poř. ceně a pokud zůstatková cena je cenou účetní, pak máte zaúčtování správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 10. 2005 14:51
Prosím o radu. Odepisujeme majetek - účetní odpisy = daňové odpisy. V roce 2004 byl daňový odpis přerušen. Tudíž v letošním roce se nám odpisy budou rozcházet.
V letošním roce mám:
úč. odpis: 9194,-
da. odpis: 11493,-
Tento majetek jsem v letošním roce prodala. Tudíž jsem ho vyřadila evidence, udělala 50% odpis a teď mám:
úč. odpis : 9194
da. odpis: 5747
Poř. cena - 41373
Zůs. cena - 17237,- po 50% odpisu.
Nevím, jestli udělám dobře vyřazení, když zaúčtuji
541/082 - 17237
082/022 - 41373
Prosím o radu, jak správně zaúčtovat vyřazení.
Předem všem děkuji
L.