Re: Odmítá krácení stravného
Já bych asi nesouhlasila s krácením, pokud by mi zaměstnavatel neoznámil krácení před nástupem na pracovní cestu (měl by uvést do cestovního příkazu) - viz § 5 odst. 6 a § 10 zákona 119/1992 Sb O cestovních náhradách. Nebo tato ustanovení chápu chybně?
Jistě, musí být splněny i další formality kolem krácení, např. tedy např. aby byla jeho míra buď stanovena ve vnitřním předpisu, nebo oznámena předem.
Robert Haken
je to jasné, pokud firma platí hotel a snídani, nemůže stravné nekrátit (platila by snídani vlastně dvakrát, jednou hotelu a podruhé zaměstnanci) a jestli to nemá ve vnitřním předpisu a zaměstnanec si vymůže stravné celé, dala bych těch 20 % za snídani do nedaňových nákladů
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 10. 2005 16:14
Pracovník byl za zahraniční pracovní cestě. V účtu za ubytování je napsáno "hotel+snídaně", takže bych krátila stravné o 20%. Pracovník se však brání, že snídani nevyužil. Já si myslím, že měl možnost se nasnídat, když nechtěl jeho chyba-takže krátit. Ale
jak by to bylo v případě, když nemohl jít na snídani,
protože opouštěl hotel časně ráno, když ještě snídani
nepodávají? To bych stravné nekrátila. Děkuji za názory.