Re: S.r.o. - společníci - mzdy, odměny
Pokud po prověření situace, doklady, smlouvy, zápisy z jednání, a další skutečnosti zjistíte, že minulý rok odměna
(a) měla být vyplacena je to na dodatečná přiznání/hlášení a samozřejmě vč. penalizace
(b) neměla být vyplacena a vyplatíte jí ve správném období (předpokládám letos) vyšší myslím, že by to problém být neměl.
Nečiním si nárok na kompletní/přesné posouzení situace na základě uvedených indícíí. ;)
Re: S.r.o. - společníci - mzdy, odměny
A co výplata podílu na zisku? Vy chcete dát společníkovi odměnu místo vyplacení podílu na zisku? Aha už to chápu, Vám nevznikl zisk, takže žádný podíl na zisku nepřipadá v úvahu a Vy chcete společníkovi přesto něco zaplatit. Tak musí být rozhodnutí valné hromady o výši odměny a to z tohoto roku, aby se to dostalo do letošního roku. Ale asi nejlépe z prosince, jako hodnocení činnosti za celý rok. Ale mělo by to mít návaznost na činnost toho společníka, aby to bylo daňově uznatelné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 10. 2005 7:08
Poraďte mi prosím, kde bych získala nějaké informace ohledně vyplácení mezd, příp.odměn společníkům s.r.o., jedná se mi o výpočet zdrav. a sociál.pojištění a daně z příjmu. Zajímá mě, zda se vždy odvádí SP, ZP a daň z příjmů, pokud je společníkům vyplácena odměna (u mzdy předpokládám, že se odvádí vše jako u klasického zaměstnance).
Liší se % při odvodu SP a ZP mezi zaměstnancem a společníkem, kterému je vyplacena odměna ?