Re: Přepočet cizí měny - DOVOZ ZBOŽÍ
Včera jsem byla školení ohledně novel DPH a bylo řečeno, že celní kurz se používá pouze pro dovoz zboží což jsou země 3. světa a pro popřízení zboží z EU se stále používá denní nebo pevný kurz, jsem v tom začátečník, ale nějak jsem to takto pochopila
Lenka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 10. 2005 8:57
Dočetla jsem se v účetních novinách následující změny DPH od 1.10 a moc tomu nerozumím! Cituji:
od 1. 10 není možné použít kurzy ČNB ( denní nebo pevný ) pro účely přepočtu cizí měny v souvislosti s výpočtem DPH při dovozu zboží, ale je nutné použít CELNÍ KURZ!
Př. Je nám dodáno zboží z Rakouska 12.10.05 ve výši 13.145,-EUR. Faktura s dem vystavení 10.10.05.
Kde zjistím clení kurz a tento kurz se týká pouze pro přepočet DPH?
Můžete mi prosím poradit, jaký bude správný výpočet, koli uplatním na 131 a kolik uvedu na daňovém přiznání DPH ( rádek )?
Děkuji