Re: Pojistné z dodanění pohledávek a zás
Tak to pozor, teď nejsme u původně diskutované problematiky - ukončení činnosti (nebo přerušení). Nelze se dovolávat situace řešené pro jiný případ.
Teď jsme v PÚ, kdy postupně přidaňujeme část pohledávek.
Vyměřovacím základem je tentokrát základ daně dle § 7.
Tak teď jsem z toho pěkně zmatená. Zkoušela jsem volat na sociální, ale odpověď jsem nedostala. Tak jsem to zkusila písemně. Uvidíme. Hledala jsem v zákoně o pojistném na sociální zabezpečení, jsou tam uvedeny odvolávky, které odstavce § 23 se do vyměřovacího základu počítají,ale
odstavec 14 uveden není. Jitka
No na začátku roku se tu něco podobného řešilo. Ale jednalo se o pohledávky a závazky při ukončení podnikání. Ty do přehledů skutečně nepatří. Tenkrát jsem psala na všechny strany. Nejspolehlivěji odpověděli z VZP, můžete se otázat e-mailem.
Jsou celkem ochotní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 10. 2005 14:57
Vedu DE pro podnikatele, který od roku 2005 povede účetnictví.
Podle § 23 odst. 14 dodaním postupně po dobu 9 let hodnotu zásob a pohledávek. Ale nevím jak to bude s odvodem na sociální a zdravotní pojištění. Bude se odvádět postupně podle dodanění nebo jednorázově ? Díky.