Re: ELDP po skončení a odstupné
Do 8 dnů po vyúčtování poslední mzdy vyplníte ELDP ( např. dle návodu na www.csssz.cz), odstupné se tam neuvádí, protože se z něho neodvádí pojistné. ELDP Odevzdáte na příslušné sociální správě, první a druhá kopie je pro Vás a pro zaměstnance.
Na žádost zaměstnance vyplníte potvrzení o zdanitelných příjmech, ve kterém budou zahrnuty všechny jeho příjmy včetně odstupného, daněné zálohovou daní a součet sražených zálohových daní. Pokud jste jeho posledním zaměstnavatelem v roce (letos už jinam nenastoupí), může si požádat o zúčtování u Vás.
Vyúčtování daní pro FÚ se vypracovává po skončení roku do 20.2.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 10. 2005 14:19
Když nám skončil zaměstnanec, jaký je postup s ELDP?
Vypláceli jsme odstupné za dva měsíce, jak mám postupovat při vyúčtování daní,/ podepsané prohlášení/ Mám je vyúčtovat sama nebo dát jen potvrzení o zdanitelných příjmech. A kdy se odevzdává potvrzení pro finanční úřad? Děkuji