Re: Paní Aňa - DPH:Proč je to tak
Ano, já si to tak také myslím - v případě pořízení zboží z EU i při dovozu zboží, jo také služby EU a 3.země.
Ale při fakturaci v ČR si bere stát daň z přidané hodnoty(odběratel nakoupí za 100 + 19KčDPH, přidá svoji hodnotu, prodá za 150+28,50KčDPH - rozdíl mezi 28,50 - 19,00 = 9,50 je přidaná hodnota, kterou dostane stát (=19% z 50Kč).
>>Paní Aňo - k příspěvku kolegyně. Pokud to dobře
>>chápu,
>>tak když pořídím něco ze zahraničí, tak v podstatě se
>>zatěžuji pouze byrokracií s DPH. Uplatňuji jak na
>>vstupu tak na výstupu.
>>A stát nedostane ani korunu. Na vstupu si uplatňuji
>>pouze u faktur tuzemských..
>>Doufám, že jsem to pochopila správně. Dělám daňové
>>přiznání poprvé.
>>Díky
>>
>>
>***
>Ano, já si to tak také myslím - v případě pořízení
>zboží z EU i při dovozu zboží, jo také služby EU a
>3.země.
>Ale při fakturaci v ČR si bere stát daň z přidané
>hodnoty(odběratel nakoupí za 100 + 19KčDPH, přidá svoji
>hodnotu, prodá za 150+28,50KčDPH - rozdíl mezi 28,50 -
>19,00 = 9,50 je přidaná hodnota, kterou dostane stát
>(=19% z 50Kč).
>Jsem asi trdlo.Předpokládejme,že jsem plátce DPH a nakoupím zboží v EU za 1000kč bez DPH.To pak prodám za 1500kč s DPH. Mohl by někdo vypočíst čistý zisk.Co zůstane mě a co si vezme stát.Pořád nechápu těch 19kč z té 100-vky.Asi jsem na výsměch,ale doufám,že po reakci(jestli nějaká bude) budu mít jasno:-))
za 1000,- koupíte z EU(samovyměříte DPH na vstupu i výstupu +190,- -190,- = celkový efekt= 0), prodáte do ČR za 1500+285DPH.... váš zisk je 1500-1000=500,-, odběratel Vám uhradí celou fakturu(1785,-) i s DPH (285,-), které Vy odvedete, takže vidíte, že Váš zisk je opravdu 500,--.
Český odběratel přijme tuto fakturu, 1500 dá do nákladů, 285,- si nárokuje od státu(které zaplatil Vám) a zase přidá nějakou svou práci - hodnotu za 200,- , takže prodá za 1500 + 200 = 1700 + 323DPH (takže stát už na tom začíná nyní vydělávat, protože 323-285=38,- = daň z přidané hodnoty Vašeho odběratele ...atd....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 10. 2005 16:25
Paní Aňo - k příspěvku kolegyně. Pokud to dobře chápu, tak když pořídím něco ze zahraničí, tak v podstatě se zatěžuji pouze byrokracií s DPH. Uplatňuji jak na vstupu tak na výstupu.
A stát nedostane ani korunu. Na vstupu si uplatňuji pouze u faktur tuzemských..
Doufám, že jsem to pochopila správně. Dělám daňové přiznání poprvé.
Díky