Re: Nikdo neporadí?
Právní a obchodní věci (kdo co jak) nechám na Vás. :-) Pokud chcete dám tipy k jedné variantě kterou si vymyslíte. ;)
Co se týče darů zákon o trojdani pokud naplníte jeho §20/4/a jste od daně osobození, jako že typuji, že ano.
Nezapomeňte, že však do 30 po uplynutí pololetí máte však povinnost podat přiznání.
Re: Nikdo neporadí?
No jo no daně .... ;-)
Trojdaň = Zákon o dani dědické, darovací a z převodu nemovitostí. (Je i tady na serveru.)
Málo informací ... málo odpovědí ... :-)
Ono odpovědět tady tak aby to šlo bez dalšího použít díky naší daňové soustavě už skoro nejde.... :-(
Teda pomíjím možnost to pojmout jako stanovisko s variantními případy, předpoklady obsahu dokladů a podobně... ;-) Ale to by stálo hoooodně času. A čas jsou peníze. :-)
Jak jinak Vám mohu pomoci?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 10. 2005 20:36
Skutečně nikdo neporadí? Taky by mě to zajímalo. Podléhají tyto dary darovací dani? Vkládám kopii dotazu z 18.10. a děkuji všem, kteří se případně vyjádří.
Dobrý den,
jsme amatérský sportovní oddíl. Sponzor daroval částku 50.000,-Kč účelově na sponzorování jednoho konkrétního plavce s tím, že si přeje, aby s penězmi nakládal jeho trenér (otec) a ten byl také za ně zodpovědný. Peníze jsou určeny na sezénu od 1.10.2005 do 30.6.2006.
Chtěla jsem se zeptat, co z toho plyne pro klub, co musí udělat, aby nedošlo k nějakým finančním nesrovnalostem a jakým způsobem lze předat hotovost pověřené osobě. Lze je předat na základě příjmového dokladu s tím, že sponzor dá peníze hospodáři klubu a ten je předá pověřené osobě? Jaké doklady je nutné použít (např. příjmový doklad...)? Je nutné podávat nějaké přiznání?
Děkuji