Hlavní navigace

Zrušení PP ve zkušební době

  • (neregistrovaný)

    24. 4. 2017 7:20

    dobrý den,
    prosím o kontrolu a na co se připravit.
    PP 1.3.2017 a chci ukonči 28.4.2017 (žádné očr, nemoci, náhradní volno, neplacené volno) (jsem ve zkušební době), našla jsem si jinou práci, kde nastupuji 2.5.2017. prosím mám nárok na dovolenou 3,33 zaork. 3dny? Teoreticky, když dneska + zítřek budu v práci a od středy do pátku bych měli mít dovolenou. Nebo může zaměstnavatel říct, že mi dovolenou nedá, že mi ji proplatí? (to nechci, chci si odpočinout) a může mi říct, že mi ukončení PP ve zkušební době nepodepíše, protože nemá za mě náhradu (což je fakt) a že mě pustí až někoho najdu. Čím můžu argumentovat? děkuji snad to dobře všechno dopadne a od středy budu mít dovolenou

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2017 7:31

      jasná. (neregistrovaný)

      Re: zrušení PP ve zkušební době
      Pokud chcete ukončit PP 28.4., pak nejpozději tento den musíte zaměstnavateli předat ukončení ve zkušební době. Pozor na formulaci, ať tam nemáte napsáno slovíčko výpověď, protože to by vám naběhla 2 měsíční výpovědní doba. Musí tam být zrušení pracovního poměru ve zkušební době, vzory najdete přes vyhledávač.
      Pokud je ve firmě nárok na dovolenou 20 dní, tak vám vznikne nárok na dovolenou 3,5 dne. Zaměstnavatel vám nemusí umožnit čerpání dovolené, což je pravděpodobnější, nevyčerpanou dovolenou vám proplatí v poslední výplatě. Pokud chcete mít čas na odpočinutí, ukončete PP dříve, třeba zrovna tou středou.

    • 24. 4. 2017 7:33

      Líba (neregistrovaný)

      Re: zrušení PP ve zkušební době
      Tu dovolenou jste měla naplánovanou a schválenou? Pokud ne, je velmi nepravděpodobné, že by vám ji zaměstnavatel nařídil čerpat. Spíš vám zaplatí 1,5 dne a ukončí PP ihned. Ve zkušební době může PP zrušit kterákoliv strana, aniž by potřebovala souhlas druhé strany.

    • 24. 4. 2017 7:58

      zoufalec (neregistrovaný)

      Re: zrušení PP ve zkušební době
      neměla, mě je to už v podstatě jedno, jestli skončím dnes nebo v pátek, hlavně, když budu mít klid. děkuji moc za vaše rady

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).