Re: Nadměrný odpočet DPH
Nadměrný odpočet vznikne i když máte větší nákup než prodej,takže si více nárokujete než odvádíte DPH.Pokud se obáváte,že by FÚ mohl o odpočtu pochybovat,tak připojte průvodní dopis,kde vznik nadm.odpočtu vysvětlíte - možná jste měli nákup velkého objemu materiálu nebo nového stroje.
Re: Nadměrný odpočet DPH
Zase bych tak nestrašila, přece je zcela obvyklé, že firma, která je zisková - má většinou povinnost, ale firma, které se moc nedaří, tak má většinou nadm. odpočet.
Navíc v jednom měsíci nakoupíte více materiálu, v jiném měsíci zase více fakturujete - není potřeba každé daň.přiznání zdůvodňovat.
Nepadla zde také žádná částka, ale FU zajímají až milion. částky a pokud budou chtít něco prověřit, tak se přece nic neděje:-))), ať přijdou, je to jejich povinnost a pro nás jen dobré, raději častěji, než za 3 roky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 10. 2005 9:34
Přeji dobrý den,
chtěla bych se ujistit.
Sestavovala jsem teď DPH za 9. měsíc a vyšel mi nadměrný odpočet. Myslela jsem si, že nadměrný odpočet může vzniknout pouze při vývozu do zahraničí?! Nebude to finančnímu úřadu podezřelé? Děkuju