Re: Výše druhé mateřské?
Pokud nejde o stejnou činnost uzavřete si dohodu o pracovní činnosti - MD pak budete brát z původního pracovního poměru a navíc nemusíte přerušit rodičovskou dovolenou. Co by udělala vaše varianta s MD nelze určit bez znalosti výdělků, ale je předpoklad, že průměr pro MD se sníží.
Re: Výše druhé mateřské?
Teď Vám odpovím sama, že můžete buď brát rodičovský příspěvek nebo peněžitou podporu v mateřství. Pokud nastoupíte na novou mateřskou, tak jste povinna oznámit na úřadu práce (tam, kde jste žádala o rod.př.), že pobíráte od tehdy mateřskou a ať Vám tedy ukončí vyplácení rod. přís. Pokud to neuděláte a potom budete po druhé mateřské žádat o rodičovský příspěvek, tak Vám vyměří penále a budete muset vrátit pzětně rodičák + penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 10. 2005 9:37
Od 24.1.2005 jse na MD, která mi skončila 7.8.2005. Poté jsem nastoupila na dovolenou a poté na rodičovskou dovolenou. Co se stane, když bych u svého zaměstnavatele pracovala vždy tak 10 hodin měsíčně, brala za to plat. Z čeho se mi bude vypočítávat druhá mateřská , když na ni nastoupím ještě před dovršením 3 let prvního dítěte? Musím mít na tuto práci nějakou smlouvu, nebo může být, na jejíž základě jsem u zaměstnavatele pracovala před nástupem na MD? Snad mě někdo pochopil.