Re: Kontrola sociálka - prosím
Seznam členů statutárního orgánu atd jsou prostě všichny zaměstnanci.
Přehled se posílá každý měsíc na sociálnu jako hlášení za mzdu zaměstnanců.Nejspíš chtějí vědět jestli Vaši zaměstnanci dostávali mzdu v řádném termínu.V účetnictví určitě máte kopie
Není to tak, seznam členů ... je jednoduchý formulář:
řádky: záhlaví + leden až prosinec, tj. 13
sloupce: v prvním měsíc, rok
počet dalších sloupců podle množství stat.orgánu (jména)
Do formuláře vyplňujete "ANO" za osoby, za které jste v příslušném měsící odváděli pojistné.
Po mně to při kontrole taky chtěli a přišlo mi celkem paradoxní, že když jsem namítla, že platíme pojištění za všechny zaměstnance včetně statutátního orgánu (a toto jim každý měsíc posíláme), přesto po mně chtěli vyplnit formulář, v jeho záhlaví stálo: ..., za které společnost neodvedla pojistné", což jsem tedy odmítla a po jejím neustálém naléhání, že potřebuje seznam, jsem jí vyhotovila tabulku v excelu, kde musel být uveden každý rok zvlášť, každý měsíc zvlášť na řádku se jménem stat. orgánu a slovy "pojistné uhrazeno". Po odchodu paní jsem ještě 10 minut nevěřícně kroutila hlavou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 10. 2005 10:30
Hezký den,
v pondělí jdeme na kontrolu na sociálku a krom jiného chtějí předložit- cituji: seznam členů statutátního orgánu, společníků a dozorčí rady za jednotlivé měsíce + přehled kalendářních měsíců, za které tato společnost neodvedla pojistné na soc. pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti, které byla povinna odvést.Můžete mi někdo vysvětlit co to je a jak to má vypadat? Děkuji J.