Re: ojeté auto - nákup v EU - jak s DPH?
Pokud jste DIČ nabídli, mám za to, že by faktura měla být bez DPH, tzn. že také cena by byla o toto DPH nižší. Teď to vypadá, že jste prodejci zaplatili DPH v prodejní ceně a stejně jej musíte zaplatit i vašemu FÚ. Určitě to udělejte. Později při kontrole by vás to mohlo stát mnohem více.
Re: ojeté auto - nákup v EU - jak s DPH?
Tady bych se bála samovyměřit jen ze základu daně,protože v ČR nemůžu žádným způsobem odečítat cizí DPH(koupila jsem zboží vč. DPH a to je pro mne základ daně, takže já bych vypočetla z celé částky - je to moje chyba, že jsem si nevymohla fa bez DPH jako u pořízení zboží z EU od plátce - plátci.
Protože jsem zaplatila cizí DPH a nemusela jsem, tak bych požádala o jeho vrácení, ale to není jasné, zda ho vrátí, takže já bych byla pro - z celé částky(odvádím dříve, než bude žádat...)
Vím, že tato záležitost není zcela jasná, ale zastávám tento názor z našeho FU.
Přihlásí se ještě někdo jiný:-))) díky předem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 10. 2005 11:05
koupili jsme ojeté osobní auto ze SRN. Dostali jsem doklad, kde je základ a daň. Prodejci v SRN odvedli DPH. Jde mi o to, jestli platím DPH i u nás. Na finančním úřadě mi tvrdí, že ano, dokonce, že mi vůz jinak nepřihlásí, ale na registru os.aut řekli, že se DPH platí jen u nových vozů a vůz přihlásili. Přiznám se, že jsem totálně zmatená. Jsme právnická osoba, plátci DPH, vůz jde do majetku. Děkuji za názor.