Re: průměr na dovolenou mateřská
Kdyby chtěl manžel uplatňovat měsíčně, tak byste jí musela vystavovat potvrzení. Možná bude uplatňovat až v daňovém přiznání. Jestli ona bude mít za celý rok jediný příjem za tu dovolenou, tak to pak budou složitě řešit. Nemáte možnost se s ní spojit a domluvit se?
Dobý den,
než jsem se na totéž chtěla zeptat, tak jste napsala :-).
Dospěla jsem k závěru, že půjde o pravděpodobný příjem. Ohledně odměn je to asi na nastavení firmy. Dle zákoníku práce průměr má vycházet z částky, který by zaměstanec či jiní zaměstnanci zřejmě dosáhli. Je otázka asi, zda máte odměnu nárokovou či ne. To je můj pohled pro diskuzi :-). Slevu na dani můžete uplatnit, ale spíš mne napadá, proč nemá dítě partner?
Dobý den,
Dospěla jsem k závěru, že půjde o pravděpodobný příjem. Ohledně odměn je to asi na nastavení firmy. Dle zákoníku práce průměr má vycházet z částky, který by zaměstanec či jiní zaměstnanci zřejmě dosáhli. Je otázka asi, zda máte odměnu nárokovou či ne. To je můj pohled pro diskuzi :-). Slevu na dani můžete uplatnit, ale spíš mne napadá, proč nemá dítě partner?
Dobý den,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 5. 2017 12:14
Dobrý den, prosím Vás, když si paní vybírá dovolenou po mateřské, průměr bude z předchozího čtvrtletí pravděpodobný? Kolik by si vydělala, kdyby pracovala? I plus čtvrtletní odměny, které se vyplácely v březnu? Uplatňovala si dítě, to se jí může uplatnit i při té dovolené? Vychází jí daňový bonus a žádná daň. Ale když je na mateřské, tak si třeba uplatňuje dítě manžel, ale žádnou změnu nenahlásila. Děkuji Kara