Re: průměr na dovolenou mateřská
Kdyby chtěl manžel uplatňovat měsíčně, tak byste jí musela vystavovat potvrzení. Možná bude uplatňovat až v daňovém přiznání. Jestli ona bude mít za celý rok jediný příjem za tu dovolenou, tak to pak budou složitě řešit. Nemáte možnost se s ní spojit a domluvit se?
Dobý den,
než jsem se na totéž chtěla zeptat, tak jste napsala :-).
Dospěla jsem k závěru, že půjde o pravděpodobný příjem. Ohledně odměn je to asi na nastavení firmy. Dle zákoníku práce průměr má vycházet z částky, který by zaměstanec či jiní zaměstnanci zřejmě dosáhli. Je otázka asi, zda máte odměnu nárokovou či ne. To je můj pohled pro diskuzi :-). Slevu na dani můžete uplatnit, ale spíš mne napadá, proč nemá dítě partner?
Dobý den,
Dospěla jsem k závěru, že půjde o pravděpodobný příjem. Ohledně odměn je to asi na nastavení firmy. Dle zákoníku práce průměr má vycházet z částky, který by zaměstanec či jiní zaměstnanci zřejmě dosáhli. Je otázka asi, zda máte odměnu nárokovou či ne. To je můj pohled pro diskuzi :-). Slevu na dani můžete uplatnit, ale spíš mne napadá, proč nemá dítě partner?
Dobý den,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
4. 5. 2017 12:14
Dobrý den, prosím Vás, když si paní vybírá dovolenou po mateřské, průměr bude z předchozího čtvrtletí pravděpodobný? Kolik by si vydělala, kdyby pracovala? I plus čtvrtletní odměny, které se vyplácely v březnu? Uplatňovala si dítě, to se jí může uplatnit i při té dovolené? Vychází jí daňový bonus a žádná daň. Ale když je na mateřské, tak si třeba uplatňuje dítě manžel, ale žádnou změnu nenahlásila. Děkuji Kara