Re: Zaplacena záloha a storno objednávky
O zálohách přeci účtujeme v okamžiku zaplacení, tedy 19.2. jste měla účtovat 221/324 a 10.3. pak vrácení 324/221. Jaké podklady k platbě a vrácení máte, je Vaše věc, já bych použila i tu e-mailovou korespondenci. To z hlediska účetnictví, z hlediska DPH měl být samozřejmě vystaven daňový doklad a odvedena daň v únoru, v březnu pak ODD,když byla záloha vrácena....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 5. 2017 17:07
Prosím o radu jak si poradit s tímto případem. Zákazník si objednal zboží, byla vystavena zálohová faktura, tu zaplatil, ale pak objednávku zrušil a přijatá platba se mu vracela.
Jak se s tímto případem vypořádat účetně? Máme Pohodu a podvojné účetnictví.
Zálohová faktura vystavena 15.2. a platba přijata 19.2. Storno objednávky 5.3. a platba vrácena 10.3.
Mám pouze vystavenou zálohovou fakturu, platba byla vrácena na základě mailové komunikace.
Neměl být na přijatou platbu vystaven daňový doklad? A tím bych se udělal opravný daňový doklad a bylo to v pořádku. Můžu ho vystavit teď?
Není toto můj postup, udělala účetní přede mnou. Já ji nahradila teď od května a teprve zpětně účtuji banku a nemám proti čemu zlikvidovat vrácenou platbu.
Prosím o radu. Díky.