Re: Svátek, náhradní volno-řešení
Pokud ve svátek nepracuje, dostane za sváteek náhradu mzdy 629.
Pokud ve svátek bude pracovat a vybere si za to náhradní volno, dostane mzdu 690 a den náhradního volna zaplacený náhradou mzdy 629.
Pokud nebude chtít náhradní volno, dostane za svátek mzdu 690 + příplatek 100%, tj.629.
Paní Líbo, kde jste vzala 690,-? Nemyslela jste 640,-? Rozumím tomu tedy správně, že pokud si vezme náhradní volno, bude na tom jako ti zaměstnanci, kteří si náhr. volno nevezmou? A pokud by si ho nevzal měl by mít mzdu + náhr. mzdy za svatek + 100% pokud se bavím o hodinové tedy..
Samozřejmě 80 x 8 = 640. Nadarmo se neříká "ráno moudřejší večera".
Nevím, jestli jsem vás pochopila. Buď pracuje, a má mzdu s příplatkem, nebo nepracuje, a má náhradu mzdy. Nemůže mít obojí současně. Pokud neodpracuje část směny, ale to bychom se do toho zamotaly.
Takže dejme tomu, že pokud pracuje ted v dubnu oba svátky bude mít odpracováno 160 dní pokud by si nevzala náhr volno bude mít 12.800+1258 100% za svátek. Pokud by si náhradní volno vzala oba dny bude mít 11,520,- plus náhradní volno 1258. Je to tak?
A u měsíční mzdy pokud odpracuje 144 hodin s tím, že dva dny svátku, ale vzala si za to náhradní volno bude mít stále těch 17.000,- tam to náhradní volno neplatím žádným průměrem, ale nechám těch 17.000,-?
Omlouvám, se za stále dotazy, ale ty svátky už mě přivádějí k šílenství.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 5. 2017 17:28
Pěkný večer,
mám dotaz ohledně práce ve svátek, stále v tom mám zmatek a už nevím kam se obrátit.
U měsíční mzdy dejme tomu 17.000,-. Zaměstnanec odpracuje při fondu 176 vč. svátku 168 dní (klasika 40h týdně) a pracoval ve svátek, další den si vzal náhradní volno, mzda bude stále 17.000,-? Nic nijak nekrátím a neplatím náhradou? Pokud odpracuje 176 dní, a nevezme si náhradní volno, bude mít 17.000,-Kč plus 100% za svatek, ale bez přesčasu jelikož se vejde do fondu 176?
A dále u hodinovky, pokud pracuje ve svátek, ale vybere si za to náhr. volno při mzdě 80,-Kč na hodinu a PHV bude 78,59. Odpracuje 168 dní tedy 13.440,-Kč + 629,-Kč náhrada za svátek. Pokud by si nevzal náhr. volno, měl by k této částce ještě 100% ?
Chápu to takto správně?
Předem moc děkuji!