Re: zaúčtování tržeb
Mno ... zákon o správě daní a poplatku říká po novele průběžně (už tedy ne denně), ale obávám se že výklad bude denně, ne-li častěji - průběžně.
I když průběžně se u vedení účetnictví vykládá různě .. :-)
Pokud se však mělo navázat na zaběhnutou praxi:
- vést denní evidenci tržeb
- účtování tržeb průběžně dle směrnice (ta směrnice je důležitá)
Docela rád si přečtu názory kolegů na výklad průběžně u §39/3 správy....
No je to popsano dobre a vlastne si to neodporuje, protoze denni trzby jsou vedeny v pocitaci a ja doporucuji je kazdy mesic vytisknout a dolozit k tomu mesicnimu zauctovani.
To je muj nazor k tomu vyse.
Ale ja osobne z me praxe toto nedoporucuji a radeji je rozepisuji do dennich trzeb (nebo kdy si predavaji trzby, ale maximalne tydeních) , je to sice pracnejsi ale prehlednejsi i pro vas. A pokud vim, tak i FU se na to diva lepe.
A mimochodem : Ceskeho cisnika a taxikare jeste nikdo nedostal na to, aby ho uhlidal, mohl bych vypravet.
Ani nevíte jak se mi ulevilo,prosím ještě,když to tedy účtujete 1x měsíčně ,já se tím dostávám díky nákupum zboží atd. do mínusu ,nemůže být mínusová pokladna problém?mám pomocnou pokladnu-ale jen v excelu,kde je vidět denní tržba a denní nákupu-že nikdy finance nechybí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2005 16:59
Omlouvám se předem-ale prosím,zda mohu účtovat tržby v pohostinství jednou měsíčně.Přečetla jsem si všechny předešlé dotazy na toto téma-vždy šlo zřejmě o DE.Máme PÚ s.r.o.-tržby jdou přes kasu a je podrobná evidence denních tžeb s rozdělením na bar,kuchyň,ubytování,pl.kartou i stravenkami.Jelikož by bylo velmi časově náročné denně zaúčtovávat a rozpoložkovávat a ještě i na DPH.Chtěla bych se jen ujistit-zda mohu dle počítač.evidence zaůčtovat v pokladně na konci měsíce celk.částky 211/ 601,602,604,343 a pak ID 315,213/211.Během měsíce se ovšem dostanu díky výdajům/nákupy zboží atd. /do mínusu,na konci měsíce je ale vždy +. Nebudu mít s mínusovou pokladnou během měsíce problémy.Děkuji za odpověď.