Opravné DPH ještě jednou prosím :-(((

• (neregistrovaný)

21. 10. 2005 20:18

abych se přiznala dělám DPH 3/4 roku a dodatečné DPH jsem ještě nepodávala.
    Musím do DPH formuláře napsat jen tu jednu fakturu/faktura vystavená námi z 6 měsíce/ nebo to přičíst k původnímu přiznání za 2.q vystavit znovu a označit jako opravné. Tudíž si FÚ po odečtu původního zjistí sám dannou částku???
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2005 20:59

VK (neregistrovaný)

Re: opravné DPH ještě jednou prosím :-((
      Dodatečné daňové přiznání (dále jen „dodatečné přiznání“) se předkládá samostatně pouze za jedno zdaňovací období do konce
      měsíce následujícího po zjištění důvodu pro podání. Plátce je povinen předložit dodatečné přiznání dle § 103 odst. 1. Plátce může
      předložit dodatečné přiznání podle § 103 odst. 2 ve lhůtě tří let od konce zdaňovacího období, v němž vznikla povinnost podat přiznání
      v případě, že souhrnem oprav snižuje daňovou povinnost.

V dodatečném přiznání se uvádí pouze rozdíly od údajů, ze kterých byla stanovena předcházející daňová povinnost příslušného
      zdaňovacího období s výjimkou § 103 odst. 4 provádění opravy sazby a výše daně podle § 49 odst. 1, kde se postupuje způsobem
      stanoveným v uvedeném ustanovení zákona.

Zdroj: pokyny k přiznání DPH ;)

• 22. 10. 2005 11:10

maja (neregistrovaný)

děkuji za odpověď, ale tu jsem si vyčetla v příloze k DPH.
      uvedu tedy jen tu jednu fakturu vystavenou /např. ZD + DPH / a do nákladových řádků uvedu nulu? takže mi vyjde v přijatých 0,-Kč a např 200,- v uskutečněných tudíž odvedu /zaplatím Fú/ 200,-????????????????????????????????????????????????????????

• 22. 10. 2005 11:49

VK (neregistrovaný)

V dodatečném přiznání se uvádí pouze rozdíly ... to je ta důležitá věta. ;)

Nevím jaký stav jste měla před tím, nevím co bylo mezi. Vašemu příkladu nerozumím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).