Faktura přijatá - oprava

• (neregistrovaný)

12. 5. 2017 12:01

Dobrý den, prosím o radu. V březnu 2017 jsem zadala do faktur přijatých omylem fakturu se špatnou částkou, správná je o 300 Kč méně (tu má v účetnictví náš dodavatel). Faktura je do 10000 Kč. Přiznání za březen je vystaveno, rozdíl v DPH činí 63 Kč. Prosím o radu jak postupovat, abych situaci napravila. Kolegyně mi radí fakturu zlikvidovat přes interní doklady a poté zadat do přijatých faktur tu správnou, je to tak v pořádku? Nebo udělat storno původní faktury, popř. se vrátit do 03/2017 fakturu opravit a vystavit nové KH a přiznání DPH? Mockrát děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 5. 2017 16:57

DM (neregistrovaný)

Re: Faktura přijatá - oprava
      Uplatnila jste si více, takže by jste měla udělat dodap a nové KH. Ale u takové částečky je to směšné ....Fakturu bych nechala tak, vnitřním dokladem bych to spravila , aby mi sedělo účtování , snížila bych nárok na DPH ve 4, nebo 5 měsíci, kam se dostanete. Kdyby nastala ta nejméně vhodná situace, tak by přišla kontrola , přišla by na to ( skoro nepravděpodobné) a dodanila by vám za 1 nebo dva měsíce 68,- Kč ? Z toho by byla srandovní penále .... to by se té kontrole ani nechtělo psát do zápisu .... :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).