Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 5. 2017 12:13
Dobrý den,
prosím o radu ohledně pronájmu zboží zákazníkovi.Máme firmu na poskytování internetu.Máme tarif, kdy pronajmeme zákazníkovi za 100 Kč měsíčně zboží-wifi router a přijímací anténu nebo si zboží zákazník může zakoupit. Jak mám toho zboží účtovat? Můžu zboží, které je k pronájmu účtovat na 501? Jako DDHM? Zboží, které si zákazník koupí účtuji na 504/321. Účtuji sklady způsobem B, takže udělám příjemku 501/321. Výdejku účtuji pouze ve skladu jako výdej na pronájem.Po ukončení smlouvy nám toto zboží zase vrací zpět, tak dělám ve skladě zase příjemku. Nevím, ale jaké ceny mám vrácenému zboží v příjemce udělat, protože ztrací přece hodnotu,když bylo používané. Nebo mám zboží z pronájmu naskladnit za nulu jako použité a vyskladňovat ho zase jenom na pronájem? Nevím si moc rady jak vést nejlépe tuto evidenci.Děkuji.