Re: srázky na vypořádání sjm
já bych to udělal tak, že ať si tento "vzorný otec" podá návrh k soudu, žádnou dohodu nedoporučuji, u soudu pak doložit všechny výdaje spojené se zajišTěním rodiny a studia dcery, vaše příjmy, výživné, ať se v tom soud rozebere, když to uděláte precizně, lze předpokládat, že vzhledem k vašim příjmům soud rozhodne ve váš prospěch, čili splátky, nebépo pokud neuplynula urč. doba, teď nevím, jestli 3 roky, tak navrhnete rozdělit věci. Bez asdvokáta se ale neobejdete, což pro vás znamená opět další výdaje. Bohužel i tací otcové jsou mezi námi, že se nestydí
Re: srázky na vypořádání sjm
Návrh už podal, asi 3 dny před uplynutím 3 roční lhůty od rozvodu.Zahrnul tam úplně všechno moje auto/svoje samozřejmě ne/, i majetek pořízený před uzavřením manželství. Nejhorší je byt, pořídila jsem ho před manželstvím,ale on tvrdí, že ho financoval. Pouze půjčil peníze aby se byt zaplatil hned a já mu vše vrátila z hypotéky, kterou mi banka vyplatila za 3 měsíce. a já zbytek hypotéky doplácela.Právnička mi řekla, že soudce nemůže zajímat moje finanční situace...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 5. 2017 10:45
Dobrý den, kdo určí jakým způsobem /výši splátek/ bych musela platit vypořádání sjm. Mám v péči dceru na kterou manžel platí 2000,-- Kč, ani o korunu víc. Tábor,lyžařský výcvik, všechno platím sama. Teď má jít dcera na střední školu. Veškeré peníze co máme byly určeny na školné. Teď manžel požaduje vypořádání sjm, ale věci nechce, pouze peníze. Každá finanční částka,kterou by mu soud uznal pro nás znamená velký problém, hlavně je ohrožené studium dcery. Bude možné domluvit např. splátky 300,-Kč/měs nebo se to počítá z platu? Děkuji na odpověď.