Re: prosíím o radu
Názory se různí. Já jsem někde četla odpověď JUDr. Marie Salačové, týkající se stejného problému, že cena za nakoupené PHM zaměstnancem lze uplatnit pouze u km , na které si PHM zaměstnanec nakoupil. Mám dojem, že na těchto stránkách se objevil i názor, že pokud si koupí třeba jen 1 l PHM , pak toto je dostačující a z tohoto dokladu lze použít cenu pro výpočet všech ujetých km. Já se s tímto názorem neztotožňuji a při výpočtu cestovních náhrad řídím názorem pracovnice MF JUDr. M. Salačovou.
Cena za PHM se mění každým dne a asi bych neobhájila před správcem daně, že si zaměstnanec koupí 1 l PHM (třeba za cenu nejvyšší v daném dni) a tento doklad předloží k vyčtování cestovních náhrad. Pokud nedoloží nákup PHM na další ujeté km, (u další čerpací stanice si koupí PHM do plné nádrže za cenu nižší, než je na dokladu předloženém k vyúčtování), použiji průměrnou cenu za PHM stanovenou MPSV.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 10. 2005 10:21
Dobry den, uz jsem se jednou ptala níže, ale není mi to stále jasné, nerada bych udělala chybu.
Zaměstnance má cestovní příkaz na jeden měsíc, používá vlastní automobil:
stačí, když mi doloží jen jeden doklad o nákupu pohonných hmot z daného měsíce nebo počet l pohonných hmot musí přibližně odpovídat vykázaným kilometrům?
Děkuji za rady, Andrea