Re: Tzv.prekérní situace
Teď přesně nevím, ale myslím si, že pokud nepodáte včas formulář Přiznání, čeká Vás nějaká sankce 10% z částky, která odpovídá příslušnému období (povinnost - 10% navíc, odpočet - 10% dolů).
Myslím si, že v tak krátké době vám ani finanční referent ani vedoucí moc nepomůžou.
Já bych možná zkusila podat do 25. "nějaké" přibližné Přiznání (záleží na Vaší fantazii) a v nějaké krátké době Dodatečné nebo jak tomu dnes též říkají v některých případech Odvolání proti podání.
A nebo .... § 55a zákona o správě daní a poplatků .... oni vám napaří "příslušenství daně" a vy požádáte o jeho prominutí a napíšete k tomu srdcervoucí dopis, že daň platíte vždy včas a přiznání podáváte taktéž včas, avšak že tentokráte jste se o 5 dnů opozdila .... a takovy ty libový kecy ....
Na dohodu bych nespoléhala, i ten nejlepší úředník se musí řídit platnými zákony a pokud vím, tak v zákoně není stanoveno, že berňák může lhůtu pro podání přiznání k DPH prodloužit. (Něco jiného je to u daně z příjmů, tam může). Takže bych skutečně podala nějaké přibližné přiznání a časem jeho "opravu" pomocí dodatečného přiznání nebo odvolání přiznání. Koneckonců když máte odpočet, tak o nic nejde. Podejte nějaké přibližné přiznání na menší odpočet, který budete mít jistě. Další odpočty si můžete legálně nechat do dalšího měsíce.
Tričko s výstřihem, předem vyhlédnutý úředník v podatelně a srdceryvná historka o tom, jak jsem to nestihla a jak mi šéf těch 10% strhne z platu a hned potom mě vyhodí...Dostala jsem razítko s dva dny starým datem - tzn. 25. Podruhé to ale zkoušet nebudu, doporučuji přibližné přiznání.
Odpověd je jednoduchá, ale dnes už asi nepomůže - stačí podat žádost o posunutí termínu z výše popsaného důvodu - jedná se bezesporu o nepředvídatelnou překážku (OK, napište porucha a ne stěhování :-) ) - Pokud FU neodpoví do řádného termínu (a to pri podání např 23 v měsíci není technicky možné, tak automaticky máte nárok na prodloužení termínu o dobu mezi datem podání žádosti a správným termínem (23-25 jsou 2 dny, takze mame termín do 27ho) a pokud bude zadost napr o 5 dní, tak pochybuju, že se FU vyplatí psát Vám doporučeně dopis že nesouhlasí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 10. 2005 22:01
Prosím,co dělat když - nemám dodělané DPH pro firmu,která se přestěhovala,přes víkend měla být hotova siť a vše v provozu a cosi se zvrtlo a v provozu není ani účetní program. Možná se na tom už pracuje,ale pro jistotu by mě zajímalo,jestli je FÚ schopen takový případ brát jako omluvitelný a smířit se s podáním přiznání o pár dnů déle. Daň se neplatí,je nadměrný odpočet.Díky.