Re: Mzda hotově
A když se zaměstnanec nedostaví v den výplaty z vážného důvodu pro peníze (vážným důvodem může být podle mne i to, že současně pracuje jinde a nemůže si vzít volno), je zaměstnavatel povinen poslat peníze poštou viz zákoník práce:§ 142
odst.3) Mzda nebo plat se vyplácí v pracovní době a na pracovišti, nebyla-li dohodnuta jiná doba a jiné místo výplaty nebo není-li v tomto zákoně dále stanoveno jinak. Nemůže-li se zaměstnanec dostavit k výplatě z vážných důvodů, zašle mu zaměstnavatel mzdu nebo plat v pravidelném termínu výplaty, popřípadě nejpozději v nejbližší následující pracovní den na svůj náklad a nebezpečí, pokud se se zaměstnancem nedohodli na jiném termínu nebo způsobu výplaty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
26. 5. 2017 11:05
Dobrý den,mám občasnou brigádu na DPP.Výplatu mají jen v hotovosti pouze 15.Na účet nezasílají,i když mají mé č.ú.Do kanceláře kde mzdu vyplácejí to mám časově i finančně daleko.Je nějaké jiné řešení?Děkuji