Re: Moc prosím o radu.
Nevidím důvod, proč by to nešlo tak, jak uvádíte, ale měla byste si tržby, které nejsou vaše, ale smluvního partnera evidovat odděleně od Vašich vlastních tržeb - potom bude to snadno prokazatelné. Ještě by asi bylo dobré mít tento postup, který používáte, písemně sjednán a popsán ve smlouvě s vaším obchodním partnerem.
Re: Moc děkuju za radu.
Moc děkuju, tento postup máme ve smlouvě zakotven. Ještě jednou díky. Alena
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 10. 2005 9:47
Dobrý den.
Mám smluvního partnera,kterému prodávám ve své prodejně produkty a odměnou mi je procento z tržby. Celkovou tržbu odevzdávám 1x týdně a fakturuji si pouze provizi, která je mým příjmem.Jelikož se jedná o tržbu cca 70-80.000,- týdně, dávám tyto finance na svůj účet a 1x týdně odevzdávám na účet smluv.partnera. Jelikož se jedná o cizí tržbu, prosím o radu, jestli je možné tyto peníze nebrat do příjmů ve svém účetnictví a na výpisu z banky udělat jen poznámku, že se jedná o peníze sml.p..Prokazatelné to je tím, že celková suma odchází 1x týdně na jiný účet a mě zůstává jen provize. Vedu DE, ale jsem plátcem DPH. Moc děkuji za každou radu. Alena