Kontrola ELDP

• (neregistrovaný)

31. 5. 2017 16:19

Dobrý den. Prosím o kontrolu ELDP pana ředitele a.s. Má smlouvu o výkonu funkce podle z. 90/2012. Pracuje, jako by měl pracovní poměr. Vím, že si v tom musím udělat jasno, ale teď spěchám. Kolegyně mu za minulý rok dávala kód S++. Já si myslím, že to má být 1++ nebo Q++. Co z toho je dobře? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2017 18:36

a,prichystalova (neregistrovaný)

Re: kontrola ELDP
      Byla jsem na OSSZ a tam mi řekly, že se už od 2014 nepíše S, také jsem to tam měla a musela jsem udělat opravu , mám tam být 1++

• 31. 5. 2017 19:16

MU 87 (neregistrovaný)

1++ i když je "statutární ředitel" na základě smlouvy o výkonu funkce? Asi ano. Q++ mám o odměn ostatní členů, kteří mají za výkon této funkce odměnu. Dnes už v těch kódech řeší takové detaily, že se v tom už pomalu nikdo nevyzná. Děkuji.

• 31. 5. 2017 19:47

.. (neregistrovaný)

155/1995 Sb. § 11 odst.2)

V roce 2014 z odstavce vypadlo ustanovení, kvůli kterém vlastně se do ELDP "S" uvádělo

"Za dobu pojištění uvedenou v odstavci 1 písm. a) se u osob uvedených v § 5 odst. 1 písm. a), f), w) a x) nepovažuje kalendářní měsíc, za který jejich zaměstnavatel neodvedl pojistné, které byl povinen odvést, je-li tímto zaměstnavatelem obchodní společnost nebo družstvo a tyto osoby byly v takovém kalendářním měsíci současně společníky této společnosti anebo členy statutárního orgánu nebo dozorčí rady této společnosti nebo družstva; pro účely části věty před středníkem se za dlužné pojistné nepovažuje dlužné penále. Ustanovení věty třetí neplatí, bylo-li pojistné dlužné za kalendářní měsíc zaplaceno do tří let ode dne splatnosti tohoto pojistného."

http://zakony.kurzy.cz/155-1995-zakon-o-duchodovem-pojisteni/cast-3/platne-130901/
      x
      https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-155/zneni-20170221?porov=20170101#cast3

• 1. 6. 2017 17:41

MU 87 (neregistrovaný)

Děkuji za vysvětlení, už to začínám chápat. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).