Re: REGISTR.NA ÚŘADU PRÁCE A PŘÍVÝDĚLEK
>Možná, že je to pro Vás známá věc, ve mně situace
>vyvolala zděšení: Máme na DPP paní, která má hrubý plat do
>2.000,- Kč, nepřekročí 30 hodin měsíčně. Ke dni 31. 8.
>skončila firma, kde byla v hl. pracovním poměru, od 1.
>9. se registrovala na ÚP. Informovala jsem ji, že může
>dál pracovat na DPP, protože současný zákon umožňuje
>výdělek do 20-ti hod. týdně a do poloviny min. mzdy
>měsíčně (3.592,-). Bohužel ona, poprvé v 50-ti na
>ÚP, zmatkář, dohodu zapomněla nahlásit. Přinesla jim ji
>(sama) až po měsíci... A i když stát nebyl poškozen,
>byla z registrace vyškrtnuta, musí vrátit podporu za
>září - sice jí umožní se znovu registrovat, ale doba
>podpory bude o tři měsíce zkrácena... Zdá se mi to
>neuvěřitelně tvrdé, proto to sem píšu, informujte lidi,
>kteří by se mohli ocitnout v podobné situaci...
Re: REGISTR.NA ÚŘADU PRÁCE A PŘÍVÝDĚLEK
Já bych se zkusila odvolat, za to se nic nedá. Musí ji písemně dát co porušila a na to bych se pokusila reagovat, že nešlo o podvod, ale nevědomost. A že okamžitě jak se dozvěděla, že to musí oznámit, tak šla a řekla jim to. Ona po 50-ti letech má totiž také nárok na 9 měsíců podpory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 10. 2005 13:27
Možná, že je to pro Vás známá věc, ve mně situace vyvolala zděšení: Máme na DPP paní, která má hrubý plat do 2.000,- Kč, nepřekročí 30 hodin měsíčně. Ke dni 31. 8. skončila firma, kde byla v hl. pracovním poměru, od 1. 9. se registrovala na ÚP. Informovala jsem ji, že může dál pracovat na DPP, protože současný zákon umožňuje výdělek do 20-ti hod. týdně a do poloviny min. mzdy měsíčně (3.592,-). Bohužel ona, poprvé v 50-ti na ÚP, zmatkář, dohodu zapomněla nahlásit. Přinesla jim ji (sama) až po měsíci... A i když stát nebyl poškozen, byla z registrace vyškrtnuta, musí vrátit podporu za září - sice jí umožní se znovu registrovat, ale doba podpory bude o tři měsíce zkrácena... Zdá se mi to neuvěřitelně tvrdé, proto to sem píšu, informujte lidi, kteří by se mohli ocitnout v podobné situaci...