Re: zástup po dobu dovolené
A co čekáte, že vám tu poradíme? Jak vy byste postupovala na místě zaměstnavatele? Sehnat zástup na krátkou dobu je velice složitá věc. Hlavě když někdo onemocní je téměř nemožné ze dne na den někoho sehnat a když mu řeknete, že se bude jednat o týden nebo 2 týdny, tak to rovnou zamítne. Vy myslíte, že v jiných profesích se shánějí záskoky?
Tady je moje rada - pokud vám to nevyhovuje, pak si sežeňte jinou práci u jiného zaměstnavatele.
Re: zástup po dobu dovolené
To je sice postup některých zaměstnavatelů z praxe a názor dělej, nic nenamítej a jestli se ti ti nelíbí, jdi jinam.
Na druhou stranu zaměstnavatel, který se nezabývá tím, jak zabezpečí provoz právě např. v době, kdy mu zaměstnanec, případně víc zaměstnanců onemocní a nebo když musí nařídit čerpání dovolené, asi nedělá dobře. Obzvlášť když zaměstnává osoby zdravotně hendikepované. Jak by potom řešil situaci, kdyby onemocněly dvě prodavačky? To by ta jedna pracovala za všechny tři?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 6. 2017 8:08
Dobrý den,
prosím, psala jsem před pár dny , ale nikdo nereagoval a tak se zkusím zeptat dnes znovu:
jsme tři prodavačky v invalidním důchodě, pracujeme 7 dní v týdnu a to tak, že se denně střídáme - takže jeden den pracuji, další dva dny mám volno - pracovní dobu máme ve smlouvě 20 hod/týdně.
Problém nastává, když má jedna z nás dovolenou (nebo je nemocná), zaměstnavatel nutí zbylé dvě, aby se denně střídaly.
Má na to právo? Nebo musí záskok vyřešit jinak?
Hodiny navíc dostaneme sice zaplacené, ale vzhledem k tomu, že máme všechny invalidní důchod, tak nás to hodně zmáhá.
Za reakce moc děkuji.