Re: nadměr DPH a výzva
Může to stačit, ale spíš ne. Pozornost FÚ bude upřena nejen na tento daňový doklad, ale když už Vás mají ve spárech, vezmou to všechno. Klidně může dojít na předložení nájemních smluv, knih jízd atd. Raději se připravte na to, že pokud přijdou k Vám, budou tam tak od devíti do jedenácti, pak dva tři dny nic, pak zase na pár hodin přijdou a i pokud jste malá firma, takhle se to bude střídat celý měsíc. Další čas si vyžádá příprava protokolu.
Dopustili jste se totiž závažného zločinu, když se opovažujete chtít od státu vrátit nadměrný odpočet, přestože na jeho vrácení máte zákonný nárok. Pokud to podmínky umožňují, raději příště počkejte s uplatněním DPH na vstupu u některých dokladů, tak abyste v mínusu nikdy nebyli (ale to je jen můj soukromý názor).
A přečtěte si "Kombajn".
Re: nadměr DPH a výzva
nadměrný odpočet řádově v milionech máme posledních deset let každý měsíc a nikdy jsem žádný doklad nepřikládala, ani nepřišla žádná výzva, na nadměrný odpočet je nárok, nemusí se automaticky
nic dokládat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 6. 2017 8:39
Dobrý den,
vyšla nám nadměrný odpočet z důvodu pořízení majetku pro nové podnikání, následně přišla do datovky z FÚ výzva k odstranění pochybností. Co všechno doložit? Záznamní povinnost, kopii dokladu, který nadměr. zposobil, inv. kartu majetku a vysvětlení? Bude to stačit nebo mám raději ještě pověřovat telefonicky na FÚ co chtějí?
Děkuji