Re: DPH-slituje se někdo?:)
pokud se jedná o došlou fakturu,můžete uplatňovat odpočet kdykoliv do 31.12., nic se tedy neděje...pokud jde o vystavenou, tak datum zdr.plnění 16.9., vystavení třeba do 15.10., hlášení za září se podává zítra,tak jaký máte problém? žádné dodatečné ani opravné,řádné!!
Došlou fakturu z 31.5.05 dejte do tohoto nebo příštího zdaňovacího období (měsíc, čtvrtletí - podle toho jak podáváte přiznání), tam není problém. Fakturu s UZP 16.9. vystavte ještě do září, do zítřka to ještě jde stihnout. Pokud ne, do 30 dnů po podání přiznání se podává odvolání k DPH, potom dodatečné přiznání.
Došlou fakturu s DUZP 31.5.05 můžete dát do odpočtu do jakéhokoliv měsíce, nejpozději do prosince 2005 do běžného Přiznání k DPH.
Vystavená faktura s DUZP 16.9.05 patří do Přiznání k DPH za měsíc září nebo za III. čtvrtletí, pokud jste čtvrtletní plátci. A pokud ho máte již podané, do zítra můžete ještě dát opravné přiznání k DPH aniž byste musela dělat dodatečné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 10. 2005 15:11
Dobrý den všem.
Prosím o radu. Šéf mi teď hodil na stůl došlou fakturu, která má DUZP 31.5.2005 a dále potřebuje vystavit fakturu na službu, která se předávala 16.9.2005, což je, jak se domnívám, DUZP.
Budu muset udělat opravné nebo dodateční daňové přiznání? Jsme s.r.o. a já neschopná:(
Děkuju za rady.