Špatně zadaná částka na plateb.terminál

• 12. 6. 2017 14:15

Dobrý den,

ráda bych poprosila o radu. Stal se nám případ, kdy paní prodavačka zákazníkovi prodala zboží za 1.038,-, ten chtěl platit kartou a paní prodavačka omylem zadala k platbě na terminálu 1.083,-(částka dorazila na bank.účet, zákazník ani prodavač si nevšiml rozdílu, až my nyní, když dorazily peníze). Volali jsme na technickou podporu úč.programu (Premier), protože si myslíme, že bychom měli zaslat tento rozdíl (45,-) přes EET na FÚ, je to tak nebo ne, prosím? Paní nám nebyla schopna odpovědět, řekla, ať si zavoláme na finanční úřad a zeptáme se, jestli je to povinnost hlásit, že je to něco podobného jako "dýško". Chci se jen zeptat, zda nemáte s tímto případem někdo zkušenost? Případně jak jste řešili?Děkuji mnohokrát.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2017 23:44

Jan// (neregistrovaný)

Re: Špatně zadaná částka na plateb.termi
      Bez zákazníka s tím nic neuděláte, tržbu máte v EET 1038.- a 1038.- také v tržbách na prodejně, rozdíl 45.- v bance bych dal na 668 na výnosy a když se zákazník přihlásí, jakože se nepřihlásí, opravíte.
      Ale bude to složité, správně stornujete původní doklad a zákazníkovi vrátíte 1083.- a vystavíte nový doklad a vezmete si správnou částku. Vše pošlete do EET. Jinou cestu nevidím. Myslím, že platbu na terminálu zadáváte ručně a to se do EET neodešle, odesílá se tržba z počítače. Nad rozdílem 45.- bych hlavu nelámal, prokážete.

• 13. 6. 2017 6:54

Bett

Re: Špatně zadaná částka na plateb.termi
      Děkuji Vám za radu. Automaticky jsem šla účtovat jako výnos, ale pak jsem nad tím přemýšlela celý den (kontrola FÚ apod.) a začalo mě EET nahlodávat, jestli bychom těch 45,- neměli zaevidovat a doposlat na FÚ. Ještě jednou děkuji za radu a přeji hezké léto.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).