Re: Pro Ańu
Místo plnění je tam, kde je služba přímo související s přepravou zboží uskutečňována (u přepravy je to místo zahájení přepravy, pokud jde o přepravu mezi členskýmni státy). Pokud však jde poskytnutí služby plátci v jiném státě EU, než ve kterém je poskytnutí služby, a poskytne vám své DIČ, pak místo plnění je v tomto jiném čl. státě.
Př.:1. Zprostředkujete nakládku v ČR pro německého plátce DPH, pak MZP se přesune do Německa a Němec si přidaní, vy neuvádíte na DD DPH a v DP uvedete do ř. 510.
2. Zprostředkujete pro neplátce z ČR nakládku v Polsku u polského plátce. MP je v Polsku a vy se budete muset zaregistrovat v Polsku jako plátce DPH a vystavíte FA s polskou DPH (nutno ověřit v Polsku). Do DP uvedete do ř. 510.
Re: Pro Ańu
Je rozdíl, zda jen fakturuje provizi - zde se jedná o zprostředkování přepravy na základě zprostředkovatelské smlouvy nebo jde přes Vás přeprava - t.j. provádíte přefakturaci
???? (na základě objednávky)
Já myslím, že Vy spíš máte na mysli přefakturaci??? Zkuste upřesnit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 10. 2005 15:39
Prosím poraďte mi, jak se chová zprostředkovávání přepravy v rámci EU. Dostávám fa od dopravců a také sám fakturuji zprostředkování přepravy. Je to stejné jako, když sám dopravuji? Jedná se mi o DPH.