Re: Dovolená kontrola
Podle výkladu některých to tak je, protože květen netrvá PP celý kalendářní měsíc. Někteří zaměstnavatelé, pokud by předchozí PP skončil 30.4.2017, uznávají v takovém to případě bezprostřednost a počítají do nároku i květen. Je to odchýlení ve prospěch zaměstnance a záleží na zaměstnavateli, co má stanoveno vnitřním předpisem.
Re: Dovolená kontrola
Ano, lze se odchýlit ve prospěch zaměstnance, ale celkem to postrádá smysl, protože pokud bude chtít zaměstnavatel přiznat nárok na dovolenou, nic mu nebrání uzavřít pracovní poměr od 1. dne v měsíci. Já jsem nikdy nepochopil, proč by měl existovat výklad, že i když je tam jednoznačné slovo - bezprostředně, které dle mne, jiný výklad nepřipouští, než , že nesmí být žádná prodleva, tak tolerují sobotu a neděli. Pak tedy měl zákonodárce napsat, - při odpracování všech směn v měsíci. Ale si jsem blbej a slova se dají vykládat různě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 6. 2017 15:02
Prosím o kontrolu: nástup do PP 2.5.17, do konce roku vznikne nárok na dovolenou 7/12 (za květen není nárok)? Potřebuji zadat do programu, pokud by nedopracoval všechny dny pro nemoc a podobně, tak samozřejmě pak upravím. Děkuji.