Re: Nájem auta
Prosím dovolte mi vstoupit do diskuze.
Viděla jsem práce jedné daňové kanceláře a tam kromě naturální mzdy ještě dělali to, že sledovali soukromé jízdy a v průměru spotřeby benzínu zaměstnanci sráželi ve mzdě a DPH z nakoupeného benzínu vrátili FÚ.
Já myslela, že stačí jen to "1%"...?
LS
Re: Nájem auta
Nestačí. To 1% je z důvodu "opotřební" vozidla.
Spotřeba PHM je další věc, která se musí zúčtovávat.
Přece nemůžete po zaměstnavateli chtít, aby platil za spotřebu PHM, kterou si zaměstnanec spotřebuje při svých soukromých jízdách.
Re: Nájem auta_1% ke mzdě zaměstnance
".. Jde-li o najaté vozidlo, vychází se ze vstupní ceny vozidla u původního vlastníka, a to i v případě, že dojde k následné koupi vozidla. Pokud ve vstupní ceně není zahrnuta daň z přidané hodnoty, pro účely tohoto ustanovení se o tuto daň zvýší. Je-li částka, která se posuzuje jako příjem zaměstnance za každý i započatý kalendářní měsíc poskytnutí vozidla, nižší než 1 000 Kč, považuje se za příjem zaměstnance částka ve výši 1 000 Kč. .."
ZDP 6/6
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 6. 2017 9:21
Dobrý den, chci se zeptat když máme ve firmě půjčené auto na dva roky a toto auto používá náš zaměstnanec. Z jaké ceny se počítá 1% auta, které se počítá ve mzdě?
Děkuji