Re: Bankovní účet v cizí měně
V průběhu roku sleduji zůstatky na cizoměnových účtech pouze v cizí měně...přepočtu k rozvahovému dni, abych měla správný zůstatek v KČ.
Nerozumím tomu, co porovnáváte? Zůstatek v Kč v účetnictví na co? Vy máte na bankovním výpise zůstatek přepočtený na Kč?
Re: Bankovní účet v cizí měně
Děkuji za odpovědi.
Nemám na bankovním výpise zůstatek v Kč, ale v eurech. Jen mi v účetnictví, kde vše účtuji v české měně, vychází zůstatek v korunách. Tak to tak nechám a k 31.12.2017 zaúčtuji rozdíl, který bude po přepočtu zůstatku v eurech na koruny.
Chápu to tak dobře?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2017 1:01
Ráda bych se ujistila, že postupuji správně. Firma má kromě bankovního účtu v Kč další účet v cizí měně. Pro účetnictví bude používán aktuální kurz. V případě příjmu na účet a úhrady, vždy přepočtu cizí měnu aktuálním kurzem.
Zůstatek k poslednímu dni měsíce v cizí měně po přepočtení aktuálním kurzem mi nesedí na zůstatek, který mi vyjde po zaúčtování jednotlivých položek.
Musím měsíčně vyrovnávat zůstatek kurzovými rozdíly anebo až k 31.12.2017?
Děkuji za radu.