Re: Daňové přiznání - sleva manželka
Při použití slevy na manželku by vám měl spíš vyjít nedoplatek. JInak nedá se obecně odpovědět, zda se sleva vůbec projeví, záleží na výši vypočtené a skutečné daně. Při nižším příjmu není ani z čeho tuto slevu uplatnit. Ano, při výpočtu musíte zapracovat i RZD. Stačí kopie dokladů, poddle kterých bylo RZD provedeno. Potvrzení o zd.přímech a výsledku RZ - orig.
Re: Daňové přiznání - sleva manželka
Mě také ne, proto jsem to napsala :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
16. 6. 2017 10:39
Dobrý den
prosím o radu, zaměstnanci jsem zapomněla uplatnit v RZD slevu na manželku :-(. Ráda bych mu za to pomohla s přiznáním.
Je potřeba uvést někam do přiznání přeplatek již vyplacený v rámci RZD, nebo se to tam nikam neuvádí, pouze do potvrzení o zdan.příjmech ?
Vyšel mi přeplatek v celé výši již včetně té vyplacené částky.
A bude jim stačit kopie všech potvrzení /má také životní pojištění, školkovné, které jsem uplatnila já v RZD/ ?
Děkuji velice.
Majda P.