Oprava mzdy

• (neregistrovaný)

16. 6. 2017 15:07

Dobrý den, prosím moc o radu, vsimla jsem si chyby v minule mzdě kde mi program spočítal zp a sp ze špatného základu. ..melo byt z vyššího.Co ted?Podám oprávnění hlášení na VZP a oprávněne na ossz a doplatim ale co se zaměstnancem když měl zaplatit vic?Prosím o radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 6. 2017 15:33

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Oprava mzdy
      Jestli šlo o nižší základ ( nižší mzdu) budete doplácet v nejbližším měsíci, tím se odvede SP i ZP i z doplatku a vše bude v pořádku.
      Nemusíte tedy posílat opravné hlášení. A váš dpotaz na doplatek od zaměstnance je úplně sce, nic ve zlém - odvod přece zajišťujete vy jako zaměstnavatel za oba.

• 16. 6. 2017 15:57

sm (neregistrovaný)

Možná jsme to nepochopila. Ale když např. HM byla 15.000,- a program spočítal Sp a Zp z 1.000,- tak musím podat opravné hlášení ne?

• 17. 6. 2017 8:31

xy5

Nejde mi do hlavy, jaký máte program, že Vám špatně počítá mzdy. Jestliže počítá ze špatného základu, máte jistotu, že máte spočítané správně mzdy i u všech ostatních zaměstnanců? Asi by to chtělo změnit program, protože abyste přepočítávala všechny mzdy, jestli program správně sčítá a násobí a ze správného základu, to už je vrchol. Asi máte špatně nastavený program, z čeho se má co počítat - to je věc programátora. Řešila bych s nadřízeným a ten by měl zjednat nápravu s dodavatel programu, příp. změnit program.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).