Re: Oprava mzdy
Jestli šlo o nižší základ ( nižší mzdu) budete doplácet v nejbližším měsíci, tím se odvede SP i ZP i z doplatku a vše bude v pořádku.
Nemusíte tedy posílat opravné hlášení. A váš dpotaz na doplatek od zaměstnance je úplně sce, nic ve zlém - odvod přece zajišťujete vy jako zaměstnavatel za oba.
Re: Oprava mzdy
Nejde mi do hlavy, jaký máte program, že Vám špatně počítá mzdy. Jestliže počítá ze špatného základu, máte jistotu, že máte spočítané správně mzdy i u všech ostatních zaměstnanců? Asi by to chtělo změnit program, protože abyste přepočítávala všechny mzdy, jestli program správně sčítá a násobí a ze správného základu, to už je vrchol. Asi máte špatně nastavený program, z čeho se má co počítat - to je věc programátora. Řešila bych s nadřízeným a ten by měl zjednat nápravu s dodavatel programu, příp. změnit program.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 6. 2017 15:07
Dobrý den, prosím moc o radu, vsimla jsem si chyby v minule mzdě kde mi program spočítal zp a sp ze špatného základu. ..melo byt z vyššího.Co ted?Podám oprávnění hlášení na VZP a oprávněne na ossz a doplatim ale co se zaměstnancem když měl zaplatit vic?Prosím o radu